От няколко години по улиците на  на най-неочаквани места може да

...
От няколко години по улиците на  на най-неочаквани места може да
Коментари Харесай

Италиански дни: Тайните арт графити на Флоренция

От няколко години по улиците на  на най-неочаквани места може да се види забавен стрийт арт. Аз персонално ги забелязах преди 1-2 години и към този момент съм хванала 6-7, само че в действителност първите се появяват през 2013 година

Малките постерчета са дело на анонимния актьор Blub и към този момент могат да се засекат на разнообразни места из люлката на Ренесанса, само че и на север, във Ферара например, са откривани блъб-чета. Като загадка, която се разкрива малко по малко на от ден на ден хора...

Те са очарователни и забавни – всяка такава рисунка показва нещо изцяло разпознаваемо за публиката. Известен портрет или някой от популярните ренесансови шедьоври, само че с една специфичност – всички тези хора, съществували или измислени, имат на очите си маска за шнорхелинг . От Джокондата до, към този момент не е ясно какъв брой тъкмо такива „ арт покемони “, както съм ги нарекла за себе си, са в близост.

Серията се споделя „ Изкуството може да плува “. Можете просто да ги хващате с камерата си и това е ужасно, тъй като когато се намерят, настава огромно оживление – blub! Хората наоколо веднага идват да видят какво толкоз снимаш, тези, които знаят защо става въпрос, се хвалят какъв брой са видели... „ Изкуството може да плува “ си има Facebook страница и най-малко половин дузина хаштага в Instagram, под които се намират нови и нови произведения!

Но в случай че си мислите, че тези прокламации съществуват просто защото са готини, не е напълно по този начин. Blub е обяснявал персонално какво желае да ни каже с тях. Посланието на „ Изкуството може да плува “ е в способността да преодолее всички рецесии и сложни времена, даже когато е „ потопено във вода до гушата “.

Как да ги намерите? Не е кой знае какъв брой мъчно. В множеството случаи те сами ви намират, стига да не ходите напълно като муха без глава из. Но един жокер въпреки всичко има – Blub употребява остарялата техника за разлепяне на прокламации с лепило от брашно, тъй че капаците, които покриват уредите за отчитане на газта, са измежду желаните места. 

Ето една от последните ми находки, а доста, които не съм хванала още, можете да разгледате в галерията. 

 
 
on Jul 1, 2018 at 9:19pm PDT

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР